top of page

Reiki

floravind_edited.jpg

Nå har jeg deltatt på kurs og innvielser i Reiki I og Reiki II og Reiki III.

Det har lenge vært en drøm å bevege meg inn i en form for energihealing og lære et verktøy, i fjor var jeg på kurs i meridian- og energiteknikker, og nå gikk jeg videre med Reiki. Og jeg skal bare fortsette og lære meg flere verktøy for å jobbe med energi! Det er jo noe av det aller mest spennende i hele verden. Det usynlige. Vinden.


Siv Nancy Ingvaldsen, Reiki-mesteren jeg går på kurs hos, skriver dette på nettsiden sin, Hjertets tempel:

 

"Reiki betyr ¨universell livskraft¨ og er en healingsform som ble utviklet av Mikao Usui fra Japan tidlig på 1900 tallet.

Reiki virker på flere plan, det emosjonelle følelsesplan, det psykiske og mentale plan samt på det åndelige og spirituelle plan.

Reiki kan brukes på mange måter og kan utføres ved berøring eller som fjernhealing. Ved berøring tar vi utgangspunkt i noen grunnposisjoner ut i fra Reiki’s behandlingsmodell. Videre er den godt egnet til behandling av dyr."

 

Du kjenner deg selv best. Og kroppen din veit hva du trenger. Og når jeg gjør Reiki "riktig" så er det egentlig du som skal ha all ære for det som skjer og fortsetter å skje i deg. Med "riktig" mener jeg at det ikke er meg - Martine - som gir deg det jeg tror du skal ha. Det eneste jeg gjør er å la energien gå via meg og videre inn i deg. Og den og du veit hvor og hva den skal. Det viktigste for meg er at du åpner opp for å la ting skje i deg, hvis du er klar.

Jeg tror på krafta i naturen. Jeg tror på krafta i menneskene. Og jeg tror at om forholdene legges til rette for det så kan vi utføre mirakler på oss selv. Sånn jeg ser det er det første skrittet å ville seg sjøl det beste. Å ville ha det godt. Har du kommet dit har du kommet langt. 

Jeg tror at jeg er her for å lære. For å vokse og utvikle meg og komme så nær meg sjøl som er mulig i løpet av den tiden jeg lever i denne kroppen. Vekst, bevegelse, forandring, transformasjon er liv. Samtidig tror jeg at hvert eneste menneske har sin helt unike reise her på jorda, men jeg tror at å vokse inn i seg sjøl er en fellesnevner. Og det kan bety så mye forskjellig.

Og livet kommer med alle nyansene. Alle sesongene, alle vindene. Noe føles godt, noe føles vondt, og noen ganger er det kanskje helt andre følelser som vi ikke veit hva er med en gang. Men jeg tror alt har sin mening og plass.

Jeg tror på at så mye handler om å puste med bølgene. Å la det som kommer komme og la det belyse og vise fram det vi trenger å se og føle og kjenne. For å gå gjennom og videre. Å la det strømme gjennom oss: inn, gjennom og ut og videre. Gi slipp. 

Og det er her jeg opplever Reiki som et så kraftfullt verktøy.

 

I en Reiki-behandling blir energien sendt dit den skal for å gjøre det den skal gjøre. Uten å måtte forstå alt - og det synes jeg er uendelig befriende. Å koble av logikk og rasjonalitet. Det gjør i hvert fall meg innmari godt.

Reiki åpner rom for å bare være. Og rom for å la ting skje. Rom for å vokse.

Jeg elsker at det er en behandling som blir det den skal være.

Om behandlingene

Det har skjedd naturlig og ganske av seg selv at det etter behandlingene har oppstått rike samtaler om hva vi begge har opplevd - og jeg ser at selv om selve reiki-healingen kan ta alt fra 45-60 minutter (eller mindre eller mer, alt etter hva du og kroppen din gir meg tillatelse til), vil jeg holde rom for 1,5 time fra du kommer inn til du går. 

Behandlingene, sånn jeg har erfart, kan være veldig forskjellige. Men felles for dem er at vi kanskje prater litt først, om hvorfor du kom til meg (det er jeg alltid nysgjerrig på) og du velger selvfølgelig selv hva du ønsker å fortelle. 

Så legger du deg på behandlingsbenken. Det reint jordiske, fysiske begynner med at jeg legger hendene mine i de forskjellige grunnposisjonene på hodet og kroppen din. Først på fremsiden av kroppen, deretter snur du deg, og jeg legger hendene i Reiki-posisjonene på baksiden av kroppen din. Grunnposisjonene er utgangspunktet for behandlingene, men noen ganger får jeg impulser om andre ting i tillegg, og da følger jeg dem.

Noen kjenner kroppslige eller følelsesmessige sensasjoner underveis, andre ser bilder eller får opp setninger og ord, andre kjenner rumling i magen eller strømninger i forskjellige deler av kroppen. Noen merker ingenting. Alt er riktig! 

Rommet er der for at du skal være deg, og alt er velkomment. Du kjenner deg selv best, og mens du ligger på benken er rommet ditt. Gi deg sjøl tillatelse til å ta imot og gi slipp på det du trenger akkurat der og da. Om du må gråte eller le (det er ofte sånn jeg selv merker energi som vil ut av kroppen: latterkramper og gråtebølger som tar over for hverandre), så gjør du det. Om du må puste eller synge eller rope, så gjør du det.

 

Ett av mine store ønsker er at du føler deg trygg. Og at du har det godt med deg sjøl i rommet vi skaper sammen.

Og at du går fra behandlinga med enda større tro på at alt du drømmer om er mulig.

Det er en grunn til at drømmene dine er planta inni akkurat deg. Du med din livserfaring, forståelse, viten og alt derimellom - er den eneste som kan gjøre drømmen til virkelighet på DIN måte. Og derfor kom den til deg og ingen andre.

Det finnes bare en av deg - og verden trenger at du er akkurat sånn du er.

Priser

Ca 60-75 min Reikibehandling: 750,-

Fra 1. august 2024: 60-75 min Reikibehandling: 850,-

Tilgjengelige dager hver uke: tirsdager og torsdager

Sted: fysioterapi-lokalene bak Coopen i Lom sentrum

Kontakt meg for bestilling av time eller andre spørsmål <3

hei@floravind.no / 920 28 406

bottom of page