top of page

Vill

VILL_PRINTSKISSE_130524_edited.jpg

"I want to sing like the birds sing, not worrying who listens or what they think."
Rumi

Da jeg satte meg ned for å blande VEVE MARS hadde jeg en merkelig kombinasjon av oljer surrende i hodet og kroppen. Men samtidig tenkte jeg at jeg må jo bare prøve å blande dem, og se hva som skjer. Jeg visste at rosmarin og ingefær skulle med. POWER. De var også viktige i PUST-olja, og jeg følte at de ville være like viktige og ha enda mer på hjertet i mars. Men nå i et litt annet "kor".

Jeg hadde også en inderlig lyst til å ha ylang-ylang med i blandinga. Og appelsin. Sitron. Frankincense. Patchouli. Og lavendel. For meg virka det litt underlig først, men jeg blandet oljene. Og da jeg dryppet litt olje i hånda og luktet på den kjente jeg JA. 

 

8 eteriske oljer ble det i blandinga. I den store arkana i Tarot er 8 kortet STYRKE. Det er et kort jeg forbinder med stjernetegnet Løven, hjertet og indre kraft. Indre styrke. Villskap. Og det å bli kjent med sin egen villskap. Hva man bærer i seg. Å alkymisere villskapen til videre skapelse og kreativitet. Og for å reise seg. Som seg selv. Fra hjertet.


Jeg vil invitere deg til å begynne med å bli kjent med olja gjennom en hel dag. Smør gjerne litt olje et sted på kroppen som er lett tilgjengelig - for eksempel oppover armene - og lukt og merk nå og da gjennom hele dagen. Hvis du vil dele opplevelser og erfaringer med meg underveis i mars vil jeg veldig gjerne høre!

VEVE (www.vildesletten.com/veve) er en varm invitasjon inn i et univers og en syklus hvor hver solmåned får sin egen plass, sitt eget tema, sin egen melodi. En syklus består av alt fra astrologi, foredrag, yoga, lesninger, meditasjoner og et hav av inspirasjon som åpner portaler innover. Og utover. 

Sammen med Vilde (skaperinnen av VEVE) har det åpna seg et rom hvor jeg med eteriske oljer tolker stemningen og følelsen og "viben" i hver måned. Og ut av det kommer det oljeblandinger, inspirert av de forskjellige temaene Vilde tar oss med inn i. Og det brenner jeg sånn for - å introdusere eteriske oljer som et uendelig kraftfullt verktøy som kan åpne og styrke og hjelpe og støtte og transformere(!) i reisen innover og utover.

Temaet for februar var "Pust og prosperity" og jeg blanda oljen "PUST"

Temaet for mars er "Autentisk Action" og månedens olje har fått navnet "VILL"

SØT APPELSIN (Citrus sinensis)
ABUNDANCE, KREATIVITET, SKAPELSE, SENSUALITET, RENSELSE, SIRKULASJON, HARMONI, MANIFESTASJON, GLEDE, FLYT, TAKKNEMLIGHET
Søt (eller også kalt VILL) appelsin forbinder jeg sterkt med både sakralchakra og solar plexus. Sakral: kreativitet, sensualitet, seksualitet, nytelse. Penger. Flyt. Sakralchakraet har også med skyld å gjøre: hva bærer du på av skyldfølelse? Solar plexus: selvtillit, visdom, mot, indre kraft, styrke. "Jeg kan". Hva er verdiene dine? Samtidig er appelsin en olje for sirkulasjon i mage/milt (jordelementet), og jeg forbinder den også sterkt med rotchakra. "All sykdom starter i magen" skal det ha blitt sagt i gamle Hellas. Magen må være på plass. Og her synes jeg søt appelsin er en skikkelig spennende olje: den kommer liksom med en friskhet til de tre nedre chakraene og setter ting i gang. Den kommer med flyt. Kraften og viljen til å skape, samtidig som den kommer med glede over det som er - akkurat nå. Søt appelsin er litt som det mennesket som løfter energien i rommet med en gang hun/han kommer inn. Søt appelsin kommer med lys. Og eventyr.

 

SITRON (Citrus limonum)
Sitron er en av oljene som er med videre fra PUST  - den har enda mer å komme med! Sitrusoljer generelt er i stor grad forbundet med renselsesprosesser i kropp og sjel. Sitron kommer også med en go-getter-vibe; det du utsetter og utsetter og utsetter blir plutselig lettere, klarere, enklere. Sitron kan hjelpe med å skape og opprettholde et sylskarpt fokus, effektivitet og klarhet. Det er litt som om sitron skyller gjennom kropp og sjel og tar med seg det som ikke er med på utvikling, utvidelse og vekst. Sitron skaper flyt i både jord (mage/milt)- og metallelementet (lunger/tykktarm) og kommer med en letthet, en lekenhet og en utrolig gjennomføringsevne.

 

LAVENDEL (Lavandula angustifolia)
Da Vilde spurte meg om en olje jeg forbinder med SANNHET var det lavendel som viste seg som den første og største olja. SANNHET. Det er noe med at tilgangen til sannhet ligger i hjertet. Og jeg opplever også at jeg må lytte innover ved å også føle meg oppover, om det gir mening. Å få kontakt med noe større og gjennom det erkjenne hva som er sannhet sett gjennom kjærlighet. Og for meg er lavendel en olje jeg forbinder sterkt både med hjertet, hals og det tredje øye. Den forbinder intuisjonen og hjertet og gir rom for et uttrykk. Gjennom stemmen, gjennom handling, gjennom å være. Lavendel er i astrologi ofte knytta til planeten Merkur og tegnene Merkus hersker over: jomfruen og tvillingene. Jeg forbinder lavendel med klar kommunikasjon. Balansert kommunikasjon, og kommunikasjon gjennom å bli forstått - ikke bare gjennom ord men med alt det man er - og å forstå. 
Det er en olje for kjærlighet, for harmoni og for omsorg. For hjertekommunikasjon, for klarhet, for å se og føle og uttrykke det guddommelige. Og i VILL er lavendel kanskje ikke opplagt, umiddelbart tenkte jeg ORANSJ og LØVE og GUL OG RØD og PASSION - så lavendel var en av oljene jeg stussa veldig over at jeg så gjerne ville ha med i blandinga. Men det er kanskje nettopp derfor hun er med. Hva betyr egentlig VILL?

 

FRANKINCENSE (Boswellia carterii)
DET GUDDOMMELIGE MASKULINE, INDRE VISDOM, ÆRLIGHET, INTEGRITET, SKJØNNHET, OPPLYSTHET
Frankincense (røkelse) kommer med noe hellig. Det er en olje for å gå inn i nye rom innover. Gjennom hvert rom finnes det enda et rom og enda et rom, og frankincense er en olje som både bærer lyset og står der og venter på at du føler deg klar. Du har alle svarene i deg selv.  

 

INGEFÆR (Zingiber officinalis)
om ingefær vil jeg gjenta det jeg skreiv i heftet som kom sammen med PUST:
POWER, ILD, FRYKTLØSHET, BRENNER UNNSKYLDNINGER, FRYKT OG TVIL, ANSVAR, JORDING, ANERKJENN HVOR KRAFTFULL DU ER, STÅ I KRAFTA DI, SELVTILLIT, MOT
Når jeg tenker på ingefær får jeg et bilde av et menneske som står så stødig at selv ikke den villeste stormen kan velte henne.

 

Det oser varme og styrke ut av kroppen hennes, en slags løve-kvalitet, en trygghet og sikkerhet og selvtillit (og lidenskap! (hjertet)) som vil tiltrekke de som er trygge i seg selv, skremme de som ikke er det. Jeg ser rødt, oransje og gult og hvitt, og jeg ser en balanse i de tre nedre chakraene: rot, hara og solar plexus.
Fundamentet er bygget. Jeg ser også en ro og en intensjon om at dette er for det ”lange løpet”. Det er ikke en kortvarig trygghet og styrke, det er noe som blir hos deg - som en grunnstemning - gjennom alle livets vinder og bølger.
Ikke gi deg. La ingefær vise deg hva du er i stand til å få til. Hvor mye lidenskap du har og hvor fantastisk du er når du står stødig i den du er og staker ut retninga du vil gå i. POWER POWER POWER.

 

ROSMARIN (Rosmarinus officinalis)
Da Vilde fortalte meg om VEVE MARS var den første olja som dukka opp med full kraft: rosmarin. Rosmarin var  også en av oljene i PUST, og sammen med ingefær, sitron og lavendel er den nå med i VILL. Rosmarin er med i månedens blanding for sin ILD, livskraft, MANIFESTASJONSKRAFT, besluttsomhet, vilje og evne til å BRENNE GJENNOM distraksjoner. Dette er Mars-olja, Vær-olja, signaturolja for mars og den igangsettende våren. Rosmarin kommer med en konfronterende og direkte no bullshit-energi. Fokuser på deg. Fokuser på det du ønsker. Og kjør på. 

 

PATCHOULI (Pogostemon cablin)
Patchouli er intens. Og den søker dybde. (Det er faktisk en av de absolutt dypeste bunnotene i aromaterapi!) Olja forbindes gjerne med Skorpionen og Pluto/Hades: guden av underverdenen. Patchouli er også kjent for sine forføreriske og lidenskapelige egenskaper. Det er noe seksuelt og dyrisk over denne planta. Litt som om den vil inn i de dype lagene bak seksualitet og drifter. Da jeg leste i Money - a love story leste jeg i forordet at penger gjerne er knytta til sakralchakra. Og sakralchakra er også chakraet for seksualitet og skapelse av liv. Jeg føler det er noe patchouli skal inn og se på i sakral-chakraet denne måneden. Ikke vær redd for dybdene, patchouli har vært der før.

 

YLANG-YLANG (Cananga odorata)
"Blomstenes blomst". Også denne var en av de oljene som meldte seg først til å være med i VEVE MARS. Tenk LIV, sensualitet, seksualitet, flyt, hofter, kreativitet, å male for å male, å danse for å danse, å synge for å synge.
Fordi blomstring. Bare derfor.
Det er en veldig intens blomst og duft - og olja jeg bruker er den første pressingen av planta (kalt ylang-ylang extra). En olje for drømmer, for romantikk, for undring. En olje for hjertet, for å blomstre kronblad for kronblad og bli mer og mer DEG. For å bli tryggere og tryggere og klarere og klarere for å skinne. Jeg har et sitat inne i "Florateket" på floravind.no om ingefær - og jeg føler det like sterkt når jeg kjenner på ylang-ylang:

 


"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, 'Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?' Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It's not just in some of us; it's in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others".

 


--Marianne Williamson, 
A Return to Love: Reflections on the Principles of "A course in Miracles"

VÆR VILL. VÆR DEG.

bottom of page