top of page

Om fortsettelsen

"The wind is your reminder, that everything moves and changes.

It can destroy, in turbulent waves of anger, 

or soften down to kiss a flower waiting for a dance,

and as a lover would, release the petals from it's stem at autumns end"

leste jeg i en nydelig bok av Lilli Bendriss og Camillo Løken.

Floravind håndlaga hudpleie Lom

Fortsettelsen er jo i forandring hele tiden. Alt er jo det.

--Floravind og jeg og. Og akkurat nå veit jeg ikke helt hvor vinden tar oss. Det er vanskelig å se, midt inni. Å skape og drive Floravind har lært meg så innmari mye, helt fra begynnelsen. Floravind er jo en forlengelse av meg - som alt man lager er. Og det er så nært og konfronterende, på godt og vondt.

Fortsettelsen nå handler for meg om mot. Og stolthet.

Jeg har møtt på et slags punkt nå hvor jeg er nødt til å jobbe meg gjennom min egen frykt og skam. Transformere det til mot og stolthet. En veldig god venninne av meg minte meg på det: at stolthet og skam er så intertwined at man nesten ikke ser det.

Og inni der har jeg også skjønt at et stort tema for meg nå er egenverdi. 

Alt jeg prater om til alle rundt meg skal jeg nå ta med meg i en 180-backflipspinn og ta med meg inn i meg og mitt. "Clean your room before helping others" leste jeg i en Jordan Peterson-bok en gang for noen år siden. Jeg har vært så opptatt av at andre skal følge drømmene sine. Når sannheten er den at jeg ikke engang kjenner mine egne.

I fortvilende og frustrerende og utfordrende stunder har bøker alltid åpna nye verdener for meg. Og nå er boka som åpner en verden innover "MONEY A Love Story" av Kate Northrup.

 

"Having a good relationship with money is just like any other relationship: it has its ups and downs, its break-ups and make-ups. And just like other relationships, living happily with money really comes down to love."

Jeg hørte om boka for første gang gjennom Vilde Sletten, i hennes VEVE-portal. Jeg ble nysgjerrig med en gang hun prata om den, for penger er noe jeg egentlig aldri har tatt skikkelig tak i og blitt kjent med på andre måter enn gjennom sånn jeg alltid har tenkt og gjort det. Og jeg elsker å se på noe - som jeg har sett på igjen og igjen - på en HELT NY måte. Så jeg kjøpte den, åpna den og begynte gravinga innover.

Etter å ha gjort en av øvelsene i boka, stilte jeg meg foran speilet på badet, så meg inn i øynene og fortalte meg selv hvor stolt jeg er av veien jeg har gått. At jeg er der jeg er i dag, etter at jeg for fire og et halvt år siden lå utslitt over do og ikke så noen annen utvei enn å dø fra hele livet her. Jeg sa "JEG ER SÅ STOLT AV DEG". Og jeg mente det. Og jeg begynte å grine. Og en samtale begynte. Hvem som egentlig snakka sammen veit jeg ikke. Men jeg fikk en skikkelig øyeåpner. Jeg innså at jeg har igjen har rota meg litt bort i å gi av tiden min til alt og alle andre enn meg sjæl. Og jeg innså at det som gjør meg trygg på andre er når ord og handling går i samme retning. Når ord og løfter og setninger blir til handlinger som støtter dem. Og jeg innså enda en ting: at jeg ikke har holdt mange av løftene jeg har gitt meg selv. Neste steg var å sette av to dager hver uke til MEG og skrive det inn i den nydelige Moleskine-kalenderen min. Avtalene med andre som jeg skriver i kalenderen min er viktige for meg. Og det var på tide at avtalene med meg selv blir enda viktigere.

Fortsettelsen nå er der. Og jeg veit ikke helt hva jeg holder på med, faktisk.

Men det ser jeg når jeg er gjennom.

<3

bottom of page