top of page

PRODUKTINFO

Produktene lages for hånd av økologiske og/eller viltvoksende ingredienser - så langt det lar seg gjøre. Mye av plantematerialet i produktene er høsta og tørka her mellom fjella i Lom, fra viltvoksende røsslyng til biodynamisk dyrka roser og ringblom.

Jeg benytter og videreforedler det som vokser og gror her - og kombinerer det med planter og oljer som har bedre vekstvilkår andre steder i verden. 

 

Såpene og salvene er ferskvarer uten tilsetninger av kunstige konserveringsmidler.

(Men de eteriske oljene er konserveringsmidler i seg selv) De vil derfor gjerne oppbevares som foreslått for at de skal holde seg friske og gode så lenge som mulig. Alle produktene trives som regel best i svale og mørke omgivelser. 

Produktene vil variere fra sesong til sesong, og også noe i størrelse og fasong. 

Ønsket mitt er å lage produkter ut fra og sammen med årstidene utenfor og hjertet inni - like gode for kroppen som for sjela.

VEGETABILSKE OLJER

I alt jeg lager bruker jeg vegetabilske oljer og vegetabilsk fett. 

Vegetabilske oljer har helt unike og ulike egenskaper og er valgt med utgangspunkt i hva de kan og "vil" når jeg lager de forskjellige produktene.

En dag vil jeg skrive mye  mer her, om alle de fantastiske vegetabilske oljene og fettstoffene. Inntil videre finnes informasjon om ingrediensene i beskrivelsene av produktene i nettbutikken:)

Oljene har også ulik holdbarhetstid - så les anbefalt oppbevaring av produktene på forpakninga.

Om oljebaserte produkter oppbevares for varmt eller for lyst, kan de harskne.

Alt jeg lager er ferskvare, så over tid vil kanskje produktene møte den uunngåelige døden, men god oppbevaring kan holde dem friske og freidige i lang tid.

ETERISKE OLJER

Eteriske oljer utvinnes helst ved kaldpressing eller vanndampdestillasjon av plantemateriale.

På et kurs om eteriske oljer hos Gry Fosstvedt ble de eteriske oljene referert til som "flytende sollys" eller "dråper av flytende solenergi" eller "plantesjel". Rudolf Steiner skal en gang ha kalt dem "små usynlige engler i luften".

Dokumenterte virkninger ved alle eteriske oljer er at de (i varierende grad) virker antibakterielle, de er effektive mot sopp, aktive mot virus, de virker cellefornyende, utrensende. 

Eteriske oljer er et fantastisk univers, og de fungerer også som et naturlig konserveringsmiddel. 

Eteriske oljer løser seg dårlig opp i vann, og de skal som hovedregel aldri brukes konsentrert, men løses opp i vegetabilske oljer. 

Eteriske oljer blir gjort vannløselige i kroppen, og de kan derfor utskilles av kroppens egne systemer. Oljene trenger helt inn i hver enkelt celle, inn i cellekjernen, og kan korrigere eller gjøre endringer på cellenivå. 

Noen kan reagere på enkelte eteriske oljer, så test gjerne såpe, salve og leppepomade og oljeblandinger et sted på underarmen før det brukes i større mengder på sårbar hud. 

Sitrusoljer skal ikke utsettes for direkte sollys, dette kan gi kraftige reaksjoner hvis brukt på hud som eksponeres for sola.

Jeg er nøye med blandingsforholdet mellom vegetabilske oljer og eteriske oljer i alt jeg lager, men ingen av oss er like, og vi kan reagere så forskjellig- så test produktene før bruk.

SÅPE

Såpene lages kaldrørt, og en såpe har en produksjonstid på cirka to-tre uker.

Når jeg lager såpe varmer jeg forsiktig fett og oljer til de er rundt 38-43 grader, samtidig som lutvann (NaOH blandet med vann/urtete) kjøler seg ned til samme temperatur. Da blander jeg det sammen, har i eteriske oljer og eventuelt plantemateriale, heller det i såpeformer, også får de ca 2 dager på å stivne før jeg skjærer dem i såpestykker. Derfra trenger de minst 2 uker på hylla for å slippe ut vann og treffe riktig pH-verdi.

Såpene fortsetter å slippe ut vann etter at de er laga, så de vil med tiden veie mindre og bli litt mer kompakte i konsistensen.

BESTILLING, BETALING OG FRAKT

BESTILLING OG BETALING

Jeg sender deg en e-post med bekreftelse på mottatt bestilling så snart jeg har sett den i nettbutikken.

Derfra pakkes og sendes bestillinga med Bring, faktura legges ved i forsendelsen:)

Om du ønsker kan du også sende meg en e-post med bestilling og betale via Vipps.

Floravinds vippsnummer er 786549.

FRAKT

For bestillinger opp til 499: 95,- i frakt

For bestillinger fra 500-800: 70,- i frakt

For bestillinger over 800: gratis frakt.

bottom of page