top of page

PUST & PROSPERITY

6b5dad5871dd432b184aabeded212e92_edited.jpg

PUST & PROSPERITY
”I breathe, therefore I prosper”

c2525324f34bcaebc357fa915c754dbb_edited.jpg

PUST er en olje jeg har blanda til og for VEVE (FEBRUAR):

 

 

"VEVE – et månedlig medlemskap som vever deg til kraften din

..og til kraften av en felles bevissthet. Hvor du kan møte opp for deg selv akkurat slik du vil – på dine premisser, på din tid og på din unike måte – intuitivt og individuelt, samtidig forbundet med sjeler som møter livet sånn som deg.

 


Hvis du kan føle deg hjemme i kvalitetene: sensitiv, flytende, intuitiv, vis, enkel, egen, selvstendig og multifasettert, vil du føle deg hjemme i Veve.

 


Her vil du finne et åpent, rikt og evig forandrende utvalg – alt med hensikt å hjelpe, støtte og inspirere deg til å leve i tråd med din sanne visdom."

Da jeg først hørte om VEVE kontakta jeg Vilde og skreiv at jeg ville elske å blande oljer til de forskjellige temaene hun fokuserer på fra måned til måned. Temaet og inspirasjonen for februar i ord-form var LUFT KLARHET LUNGER TYKKTARM PUST HALS SNAKKE UTTRYKKE KOMMUNIKASJON SANNHET SORG ISBLÅTT DANS MED VINDEN GUDDOMMELIG INSPI RASJON GI SLIPP ÅPNE OPP TA IMOT.

Og da var vi i gang! <3

 

PUST.jpg

Da jeg først begynte å blande PUST ante jeg ikke hva jeg skulle ende opp med, jeg visste bare med sik kerhet at jeg ville ha eukalyptus, lavendel, nåletrær og sitrus med i olja. Jeg veit aldri helt hva som skjer når jeg blander - noen ganger ender blandinga med 6-7 -10 oljer, men dette er den heftigste olja jeg har blanda til nå. Det var så mange oljer som ”ville” med i blandinga. Så da stoler jeg på at de alle har en rolle å spille, en stemme å synge.

 

16 eteriske oljer ble det. 1+6=7. Tallet 7 er relatert til indre visdom, kreativitet, mystikk, intuisjon og indre styrke. Det ligger så mye i lungene våre. Og i det tilhørende yang-organet i metallelementet: tykktarm.

 

Ta imot. Gi slipp. Det er så enkelt, men likevel så uendelig stort.

 

 

Her kommer en presentasjon av de forskjellige eteriske oljene. Kanskje ved å bli litt bedre kjent med hver og en av dem hver for seg blir det tydeligere hva de vil sammen.

SITRON (Citrus limonum)

ENERGI, FOKUS, KLARHET, BALANSE, OPPLØFTER, RENSER, SKAPER BEVEGELSE. SKINN LYSET DITT!

Sitron har en så penetrerende friskhet og renhet - den kommer med en gul og skinnende kraft som gir meg en følelse av at alt er mulig - bare jeg retter oppmerksomheten min og fokuset dit jeg vil ha det. Sitron knyttes til lunger, milt og mage (metall og jord) og jeg assosierer den også med Solar plexus: handlekraft, egenvilje, styrke og mot. Vår evne til å være tro mot oss selv. Sitron kommer med en ganske konfronterende ærlighet - egentlig et friskt pust av muligheter og at alt er mulig.

 

NORSK FURU (Pinus Sylvestris)

RENHET, TÅLMODIGHET, GI SLIPP OG BEVEG DEG FRAMOVER UTOVER OPPOVER Furu åpner et rom hvor du kan få kontakt med pusten din. Tenk deg at du er i skogen. Det er bare deg, omgitt av de høye majestetis ke trærne. Pust. Ta imot. Gi slipp. For at et tre skal stå stødig i alle slags stormer, trenger det sterke røtter. Det samme gjelder jo oss. Gode ting tar tid. De store furu-trær ne minner meg alltid om det, når jeg blir utålmodig både med meg sjøl og med andre og med hvor jeg vil. Bare pust. Vær.

 

NORSK EINER (Juniperus communis)

KONFRONTASJON, FRYKT, UTFORSKNING, ALKYMISERING AV MØRKE TIL LYS Einer er en plante jeg har en slags æresfrykt for. Einer ble før i tiden ofte brukt til å drive vekk onde ånder. Og for å drive vekk det onde har man først erkjent at de finnes. Det er stort. Og det er der einer er så kraftfull. SE. Erkjenn. Dans med skyggene dine. Erkjenn dem, møt dem. Og do your magic.

SVART PEPPER (Piper nigrum)

PERSONLIG SANNHET, Å LEVE FOR SEG SELV, BRYT UT AV MØNSTRE, FRIHET, AUTENTISITET, EMPOWERMENT Svart pepper knyttes til mage og tykktarm: jord og metall-elementene. Hippocrates skal ha sagt at all sykdom starter i magen. Magen (og milt) har med trygghet å gjøre. Og tryggheten legger til rette for at de andre organene og meridianene skal fungere som de skal. Det jeg liker så godt med svart pepper er at den inviterer til å gi slipp på (tykktarm) alt det som må vekk for at vi kan bli trygge i oss selv (mage). Magen fordøyer ikke bare maten: den fordøyer også det vi tar inn energetisk. Svart pepper knyttes også gjerne til Skytten: eventyr, ”rett på sak” og en stor kjærlighet for Sannhet. Svart pepper tar deg med på en reise inn i det ukjente i deg selv. Hvem var du før verden fortalte deg hvem du skulle være? Hvilke for ventninger og roller har du prøvd å leve opp til? Hvor kommer de fra? Er du klar for å gi slipp på dem? Hva er det du gjør, sier, tenker og tror som ikke er for deg? Hva må du gi deg selv for å være trygg? Hvem er du når du er hele deg? Vær alt det du er. Du er trygg.

 

KORIANDERFRØ (Coriandrum sativum)

RENSELSE, KLARHET, INTEGRITET, INTUISJON, ORGANISERING, SELVTILLIT, SELV-LOJALITET, KJÆRLIGHET Hva er viktig for DEG? Hva er sant for DEG? Korianderfrø er en olje som kan hjelpe deg både med å se og erkjenne - og jobbe deg gjennom situasjoner hvor du føler at du går på kompromiss med deg selv og verdiene dine. Hva av det du ser og hører vil du ta vare på? Og hva er ikke for deg? Korianderfrø kan hjelpe deg med sortering av all informasjon som når gjennom feltet ditt. Hva gir deg noe og hva tar fra deg noe? Hva ønsker du å fordøye og ta med videre, og hva vil du gi slipp på? Vær tro mot deg selv. Tiden din er viktig. Energien din er viktig. Og du bestemmer.

ROSMARIN (Rosmarinus officinalis)

ILD, SPIRE, FREMOVER-ENERGI, UAVHENGIGHET, EKSPANSJON, BESKYTTELSE, MENTAL STYRKE, KLARHET Rosmarin er en av de første plantene som spirer om våren. Den venter ikke på noen. Den bare setter i gang. Og hvis man driver med dyrking selv skal frøene helst gjennom en kuldeperiode eller legges i bløt før de kan spire. Det er noe så vak kert over det, synes jeg. Gjennom ”motgang” og tilsynelatende stillhet, mørke og å ikke-gjøre: oppstår en kraftfull vilje til LIV. Rosma rin er selvstendig og uavhengig. Den bryr seg katta om hva utfallet blir, hva andre folk skulle tro og tenke og mene. Rosmarin er gjerne knytta til Væren: det første tegnet i zodiaken. Igangsetteren. Ild. Pågangsmot. Kraft. Energi. Knytta til lungene minner rosmarin oss på at vi først må ånde inn luft for oss selv. Rosmarin klarner også energi vi har sendt i retninger hvor vi ikke får den samme rene krafta tilbake. Ta tilbake energien og krafta di. Og send den dit du vil bevege deg. Send den dit hvor du skaper liv for deg selv.

 

EUKALYPTUS (Eucalyptus radiata)

EKSPANSJON, DYP PUST, RENHET, TAKKNEMLIGHET, TILSTEDEVÆRELSE, TA IMOT GUDDOMMELIG INSPIRASJON Eukalyptus presser følelser vi har holdt fanga i kroppen ut av lungene. Jo mer vi gir slipp på fortiden, jo mer kan vi være akkurat nå. Alt vi har opplevd i livet som har gitt følelser av skuffelse, sinne, frykt og sorg- kan ha blitt sittende fast og farge hvordan vi møter nye situasjoner i livet. Tar vi imot livet med åpne armer? Eukalyptus inviterer oss inn i et rom som er NÅ og beskytter deg når du er der. PUST og gi slipp. Ta imot fred. Da kjenner vi også at vi ikke mangler noe. Alt er som det skal være. Og det som kommer kan bare komme.

PEPPERMYNTE (Mentha piperita)

INSPIRERT HANDLING, KLARHET, VITALITET, ENTUSIASME, NYSGJERRIGHET Peppermynte er en kjølende og klarnende olje med sterk og klar stemme. Olja kan gjøre det synlig og tydelig for deg hvorfor det er verdt å investere i drømmene dine, og gir deg tro på visjonene du har for fremtiden. Og den viser deg hva som må gjøres. Bli skaperen av ditt eget liv og din egen virkelighet.

 

LAVENDEL (Lavandula angustifolia)

BALANSE, KOMMUNIKASJON, HJERTESPRÅK, Å LYTTE, HARMONI, SE OG FØLE OG UTTRYKKE DET GUDDOMMELIGE, INDRE VEILEDNING, FOR Å VELGE KJÆRLIGHET Hva trenger du for å føle deg sett og hørt? Hvordan kan du lytte og virkelig forstå de du er glad i? Å ikke høre ordene - men forstå med hjerte og sjel hva de formidler? Jeg opplever lavendel som en olje som får andre oljer til å lytte og forstå hverandre. Som på en måte henter fram det beste i alle og skaper en dynamikk hvor det er plass til hver eneste unike personlighet. Jeg opplever at lavendel gjør det samme for oss mennesker. Lytt med hjertet og åpne hjertet ditt for de du er glad i.

 

SPIKENARD (Jatamansi nardostachys)

GI SLIPP PÅ BEGRENSNINGER, ÅPNE OPP FOR Å SE POTENSIALE DU IKKE HAR SETT FØR, VISJONER, INSPIRASJON Tenk deg at det du har sett for deg er mulig til nå er innenfor noen rammer av hvordan du ser verden. Spikenard inviterer deg til å tenke større. MYE større. Hvis alt du gjør kommer til å lykkes - hva vil du gjøre da? Ta et skritt inn i det livet du drømmer om å leve i. Og vær oppmerksom på det som kommer for å hjelpe deg (også i former som vi er ”programmert” til å blokkere og avvise). Ta imot hjelp. Flyt med, gjør det du har lyst til å gjøre (også når du ikke skjønner hvorfor. Særlig når du ikke skjønner hvorfor.) Alt som i dag finnes i fysisk form, var en gang en drøm. Hvilke drømmer bærer du inni deg?

COPAIBA (Copaifera officinalis)

KJENN DEG SELV, JORDING, GI SLIPP PÅ SKAM OG SLIPP INN KJÆRLIGHET, KJENN DIN EGEN VERDI Den eteriske olja copaiba tas ut av kjernen i stammen på copaiba-treet. Og den inviterer oss til å gå inn i vår egen kjerne. Hvem er du? Copaiba knyttes til lunger, tykktarm og urinblæra (metall og vann). En av urinblæras oppgaver er å rense ”urenheter” ut av kroppen; skam, pessimisme, følelser av å ikke være nok. Og dette hjelper copaiba til med. Og når ”driten” renses ut, frigjør vi oss selv fra det tunge som bare holder oss tilbake. Vi skaper rom til å slippe kjærlighet inn. Kjærlighet til oss selv. Kjærlighet til øyeblikkene. Kjærlighet til livet. Du er verdifull. Du er verdig alt det gode som kommer din vei. Gå innover innover innover og finn deg selv.

 

BASILIKUM (Ocimum basilicum)

SIKKERHET, TRYGGHET, GJENOPPBYGGING, FORSTÅELSE, FOKUS, MENING Basilikum støtter hjertet, lunger, tykktarm, milt, mage og nyrer og har en evne til å skape trygghet i kaotiske og overveldende situa sjoner og overganger. Basilikum sender og fordeler energien i organene og kan hjelpe med å gjenoppbygge harmonien i sjel og kropp gjennom og etter store påkjenninger. Olja hjelper kroppens kommunikasjon, også i ”krise-situasjoner” hvor kroppen er helt avhengig av klare beskjeder og tydelighet. Skap rom til deg selv. Føl det du føler. Hva er du egentlig redd for?

 

TEA TREE (Melaleuca alternifolia)

HEALING, ELIMINERING, RENSELSE, BESKYTTELSE, NY BEGYNNELSE, FORANDRING Tea tree er faktisk den aller første eteriske olja jeg møtte - da jeg var liten. Hver gang jeg og søsteren min brygga på noe, kom mamma med tea tree-olja og dryppet en dråpe i et glass vann. Tea tree og jeg kom ikke så godt overens da jeg var liten. Det er først de seinere åra jeg har skjønt hvor fantastisk den olja er. Som med infeksjoner som påvirker kroppen kan vi også slippe inn energi som skaper disharmoni i oss og som egentlig ikke gjør oss godt. Tea tree er en olje som både identifiserer og eliminerer energier som forstyrrer og skaper ubalanse i vår egen. I tillegg beskytter den energifeltet vårt og har evnen til å ”bounce” energi som prøver å komme inn til oss - tilbake dit den kom fra. Tea tree kan være din energetiske tryllestav! Sett grenser. Ikke ta imot noe du ikke vil ha. Snakk klart og tydelig, snakk fra hjertet.

CYPRESS (Cupressus sempervirens)

AKTIVERING, FLYT, SORG, FRIGJØRING, HANDLING, MOT, TILLIT, TRO PÅ DEG SELV, NYTT KAPITTEL Cypress beveger livskrafta i lungene. Pust ut: gi slipp på alt du angrer på at du gjorde og alt du angrer på at du ikke gjorde. Gjort er gjort, du har alltid gjort ditt beste og lært mer om deg selv underveis. Pust inn: aktiver inspirert handling. Se på det som holder deg tilbake. Er det frykt for suksess? Frykt for å mislykkes? Frykt for ansvar? Frykt for om du kan nok og er god nok? Hva om jeg forteller deg at du fortjener suksess. At du kan ikke mislykkes, for det ordet i seg selv er det noe grunnleggende galt med. Vi lærer det vi skal, uansett hvordan omverdenen definerer hva ord betyr. Du er klar. Du kan mye mer enn du er klar over. Visdommen din bærer du med deg, i hjertet og kropp og sjel - og den favner så mye større enn logikk og rasjonalitet og kunnskap knytta til venstre hjernehalv del. Det er en enorm forskjell på kunnskap og viten. Sånn jeg ser det er kunnskap kortvarig og alltid i forandring. Vi veit noe inntil vi ikke veit det lenger. Men visdom er tidløs. Gi deg selv tillatelse til å gi slipp på alle unnskyldningene for å ikke følge veien din. Frigjør det fra alt som har holdt deg tilbake og ta et stort skritt inn i det ukjente. Eventyret ditt venter på deg.

 

INGEFÆR (Zingiber officinalis)

POWER, ILD, FRYKTLØSHET, BRENNER UNNSKYLDNINGER, FRYKT OG TVIL, ANSVAR, JORDING, ANERKJENN HVOR KRAFTFULL DU ER, STÅ I KRAFTA DI, SELVTILLIT, MOT Når jeg tenker på ingefær får jeg et bilde av et menneske som står så stødig at selv ikke den villeste stormen kan velte henne. Det oser varme og styrke ut av kroppen hennes, en slags løve-kvalitet, en trygghet og sikkerhet og selvtillit (og lidenskap! (hjertet)) som vil til trekke de som er trygge i seg selv, skremme de som ikke er det. Jeg ser rødt, oransje og gult og hvitt, og jeg ser en balanse i de tre nedre chakraene: rot, hara og solar plexus. Fundamentet er bygget. Jeg ser også en ro og en intensjon om at dette er for det ”lange løpet”. Det er ikke en kortvarig trygghet og styrke, det er noe som blir hos deg - som en grunnstemning - gjennom alle livets vinder og bølger. Ikke gi deg. La ingefær vise deg hva du er i stand til å få til. Hvor mye lidenskap du har og hvor fantastisk du er når du står stødig i den du er og staker ut retninga du vil gå i. POWER POWER POWER.

MERIAN (Origanum majorana)

FILTRERER, RENSER, LATTER, SORG, KJÆRLIGHET, DYPE FORHOLD, FORPLIKTELSER, TILLIT, TRYGGHET, MYKHET Jeg trodde egentlig jeg var ferdig med PUST da jeg plutselig kjente en trang til å ha merian med i blandinga. Merian kommer med en friskhet og en trygghet. Litt som lufta etter en storm. Eventyret det er å gå ut og se på trærne som har velta, jorda som har rast, alt som har lagt seg et annet sted enn der det lå før stormen kom. Du ser alt som har skjedd, alt som kunne vært så farlig, men situasjo nen er faktisk at du er trygg. Du observerer og betrakter, men det er ingenting som kan skade deg - selv om det kunne se sånn ut. Jeg opplever at merian kan gjøre det samme med energi. Merian gjør klart og tydelig hva som ikke tilhører deg - ”truslene” som kommer utenfra. Du trenger ikke å la noe forstyrre flyten din, uansett hvor hardt det prøver. Selv om du står ved siden av et tre som er i ferd med å velte, trenger det ikke å være farlig. Ha tillit. Stol på dine egne opplevelser og det som gir deg fred i hjertet.

PUST. Og dans med vinden.
 

bottom of page